A brit konyha valójában jó
Két olyan szakáccsal beszélgetünk az Ízfokozó e heti műsorában, akik a brit konyhában váltak igazi szakáccsá, és ott tanulták azt, amit most itthon alkalmaznak. Miért hiszik sokan az angol, illetve...
A ramen és a szürcsölés filozófiája
szeptember 14. – 10:04
–
Ács Bori
Gasztropodcastunk második évadának első adásában a földkerekség legizgalmasabb leveséről, a ramenről lesz szó, leturmixolt egész malaccal, instant leveses élményekkel és finom hazai ramenekkel.
Bográcsozz az Ízfokozó podcast stábjával
augusztus 15. – 11:32
–
Ács Bori
Ács Bori és Keve Marci a Telex 4. szülinapi buliján két bogrács alá gyújt majd be a Dürer Kertben szeptember 1-én vasárnap.
Ízfokozó kanál segítheti a demenciával élőket az étkezésben
július 26. – 15:55
–
Kovács Pál
Öt évig pirítóson élt az az idős ember, aki a találmányt inspirálta. A kanál segítheti az ízek megkülönböztetését és az alultápláltság megelőzését.
Nem ciki a Vegeta!
2023. szeptember 6. – 12:55
–
Ács Bori
Hogyan kapott stigmát az ízfokozó a világban és aztán hazai változatában is, és hogyan lehet mégis helye a konyhában? Egyáltalán mi az a nátrium-glutamát vagy MSG, és hogy kerül a sajtba és a...
Óvakodj a vastag éttermi étlapoktól!
2023. június 6. – 17:01
–
Ács Bori
Mi mindent lehet kiolvasni egy éttermi étlapból a sorok között, és mennyi apró elemből áll össze egy komplex éttermi élmény?
Mondj egy jó éttermet!
2023. május 30. – 17:03
–
Ács Bori
Éttermet ajánlani szörnyen nehéz: rengeteg körülmény befolyásolhatja azt, kinek mi tetszik, ízlik. Gasztropodcastunkban megpróbálunk segíteni, hogyan döntsünk asztalfoglalás előtt.
Méreg vagy varázsszer a nátrium-glutamát?
2023. május 23. – 17:24
–
Ács Bori
A vitatott adalékanyag, amivel kapcsolatban sok tévhit él a köztudatban, pedig mértékkel alkalmazva valóban fokozhatja az ízeket anélkül, hogy kárt okozna.
A junkfood felemelkedése és bukása: miért bélyegzünk meg ételeket?
2023. május 16. – 16:59
–
Ács Bori
Menő vagy ciki gyorsételt enni, menő vagy ciki ítélkezni a másik felett az alapján, mit eszik? Hogyan lett a hamburgerből kultusz majd az egészségtelenség szimbóluma, végül pedig csúcsgasztronómiai...
Az élelmiszeripar nem a nagymamánk, aki sütögeti a rántott húst
2023. május 9. – 17:00
–
Ács Bori
A konzervek, készételek és -italok mind ugyanolyan ízűek, míg a természetes alapanyagok állandóan változnak, hogyan lehet ez, és milyen hatással van ez az életünkre?