Felejtsen el mindent, amit a görögdinnyéről gondolt!
2021. augusztus 8. – 12:30
–
Ács Bori
Semmi nem úgy van, ahogy gondolta: nem pisil bele Lőrinc, főleg nem akkor, amikor a néphagyomány tartja. Nincs értelme paskolni és kopogtatni, a hang semmit nem árul el a minőségéről. Érdemes sósan...
Se nem ősi, se nem magyar találmány, mégis imádjuk: a lecsó
2021. augusztus 1. – 13:43
–
Ács Bori
Hányféleképpen lehet megfőzni egy lecsót? Kell-e hámozni a paradicsomot, és hazaárulás-e olívaolajat használni füstölt szalonna helyett? Kísérlet a lecsó sokszínűségének meghatározására, mindannak...
Strandkaják: csak akkor lesz jó a lángos és a hekk, ha magunknak sütjük
2021. július 25. – 12:38
–
Ács Bori
Ha a strandon nem kapunk jót, muszáj otthon elkészíteni. Milyen a jó házi lángos, hogyan lesz finom a sült hekk, és mi a roppanós-spriccelős kukorica titka?
Ezek 2021 legjobb magyar éttermei a Dining Guide szerint
2021. július 19. – 21:30
–
Ács Bori
A világjárvány a rangsoron is nyomot hagyott, az idei díjazottak között több új név is feltűnik. Az év étterme viszont harmadszor is a Stand.
Hogyan tesztel éttermet egy igazi profi?
2021. július 18. – 13:35
–
Ács Bori
Elkísértük a legjobb magyar éttermeket kereső Dining Guide tesztelőjét a budapesti Spagóba, és menet közben igyekeztünk minél többet megtudni arról, hogyan dolgozik, mi mindenre kell figyelnie. A...
Nem krumpli, és nem is kenyér kell a tökéletes kovászos uborkához
2021. július 17. – 14:00
–
Ács Bori
A kovászos uborka olyan szent dolog a magyar népléleknek nyáron, mint a bejgli karácsonykor. Na de meggylevéllel vagy kaporral? Vágva vagy szúrva? Fokhagymával, vagy anélkül? Mi a roppanás és az...
Körbefagyiztuk Budapestet, hogy megtudjuk, mitől is olyan drága a fagylalt
Csavart, gombóc, kenős – Budapesten rendkívüli végleteket találni, ha az ember fagyizni indul. Fagyikörkép fontos tanulságokkal: a jó fagylalt messze van, a nosztalgia virágzik, a lélektani határ...
Van-e bármi értelme az étteremkritika műfajának?
2021. július 13. – 21:00
–
Ács Bori
Végigettem egy csúcsétterem menüjét: leírhatom-e, milyen volt? Lehet-e objektív véleményt alkotni egy étteremről? Le lehet-e választani az egyedi élményt az objektív megállapításokról egy vacsora...
Hűvös levesek hőguta ellen
2021. július 3. – 12:55
–
Ács Bori
A mi egy szál meggylevesünkön túl is óriási játékterük van a hideg, nyári leveseknek, amelyeknél semmi nem esik jobban 35 fokban. Mi a spanyol gazpacho őse, és hogyan lehet finom a hideg csirkeleves?
A lehetetlenre vállalkozik, aki megpróbálja elmondani, mi az a gulyás
2021. június 27. – 12:33
–
Ács Bori
Olyan, mint a Mátrix: nem lehet elmondani, meg kell tapasztalni. Mi mégis megpróbáljuk a lehetetlent, és az élő legenda Váncsa István segítségével igyekszünk leírni a totálisan meghatározhatatlan...