Gondolta volna, hogy a finomfőzelék lehet tényleg finom?
Az ősfőzeléktől a magyar eredetin át a nyelvújítás korának nagy trükkjén és a szocializmus dúlásán át a francia rokonokon keresztül jutunk el szakértői segítséggel a tökéletesített modern főzelékig....
Máig rémálmokat okoz a menzás kaja emléke? Segítünk!
Ki lehet-e, vagy egyáltalán ki kell-e javítani gyerekkorunk iskolás ebédjeinek hibáit, vagy éppen tökéletlenségükben rejlik a varázsuk? Nekimentünk a milánóinak, a tejbegríznek, a meggyszószos főtt...
Az autentikus, valódi pho leves titkai
Egy olyan mélyen, lelkében leveses nép, mint a magyar, nem csoda, hogy odáig van a világ egyik legizgalmasabb húsleveséért, a vietnami phóért – de hogyan lehet igazán jót főzni otthon?
A legjobb dolgok, amik a tavasz luxuszöldségével történhetnek
A spárga olyan kincs, amire sokat várunk, rövid ideig van velünk, és bár megérdemli a körülötte támadó felhajtást, mégsem érdemes túlbonyolítani. Csak pár kiegészítő ízre és egyszerű megbecsülésre...
Tudtuk, hogyan készül a tökéletes rizskoch, de elfelejtettük
Az olasz és német nyelvű receptek éppúgy tudják, hogyan kell igazán habos rizsfelfújtat készíteni, mint a régi magyarok, csak nekünk az iskolai menzák purgatóriuma után kell újra feleleveníteni a...
Miért sokkal jobb és olcsóbb egész csirkét venni filé helyett?
Egy szimpla csellel próbáljuk meg kikerülni a húsok ijesztő áremelkedését: ha van egy éles kés otthon, ideje házi hentesnek állni, és szembenézni azzal a rengeteg ízzel, amit kihozhatunk belőle.
Mihez kezdjünk, ha kezünkbe akad a csodahibrid, a pak choi?
A pak choi egy hibrid, ami magyar földben is remekül megterem, de hogyan együk meg, főzzük-e vagy süssük, ha végre megkaparintottuk?
Kipróbáltam a szakaszos böjtöt: még evés közben is éhes voltam
Egy hétig éltem korunk legnépszerűbb táplálkozási reformja szerint, fogyni nem fogytam, de rájöttem egy csomó mindenre, amit eddig is tudtam. Az utóbbi évek legdivatosabb étrendjének nagy előnye,...
A mágikus alapanyag, amitől minden étel íze megsokszorozódik
Igaz-e a legenda, hogy az alaplé drámai különbséget ad minden étel ízéhez? És ha igen, hogyan csinálja? Szakértői segítséggel értjük meg egy univerzális ízfokozó kémiai, történelmi hátterét és a...
Hogyan csinálhatunk otthon ropogós bagettet?
A kenyérhamisítás-para már a franciákat is elérte, a bagett becsületéért is küzdeni kell. De minden hosszú kenyér bagett-e, amit annak hívnak, és lehet-e otthon ilyet készíteni jól?
Kövess minket Facebookon is!