Megfüstöltem a karácsonyi vacsorát a tűzhelyen, egy wokban, húsz perc alatt
A füstízhez ősi az emberiség vonzalma, de télen nem mindenki tud vagy akar grillezni. Fogtuk inkább a wokot, egy rácsot, meg némi füstölnivalót, és rátettük a vacsorát, ami ettől csaknem éttermi...
5 tipp, hogyan éld túl a karácsonyi zabálást
Karácsonykor elkerülhetetlen, hogy letoljuk a halászlevet, a töltött káposztát, a rántott húst, a bejglit, a sütikét, na meg egyet koccintsunk már, ha így összegyűltünk! Aztán jön az izzadás,...
Olvassa el ezt a cikket, mielőtt banánhámozót vesz a rokonának a karácsonyra!
A szerkesztőség tagjai megnézték, mik lapulnak a kamrapolcaik tetején, és elmondják, melyek azok a konyhai kütyük, amelyek évek óta használatlanul porosodnak. Válogatás mindenki szerint értelmetlen,...
Három kekszrecept, egy doboz, megoldás tíz ajándékozásra
Egy délelőtt összerakható ajándékcsomag lehet ebből a háromféle kekszből – mindegyik egyszerű, de a háztartásinál és a mézeskalácsnál több újat tudnak mutatni. Simán meg is lehet őket enni.
A zserbó csak egy csokis bejgli repedéspara nélkül
Omlós-élesztős tészta, sok dió vagy mák, lekvár, plusz egy csokibevonó. Egy olyan zserbóreceptet írtunk, amit azok is el tudnak készíteni, akik még sosem csináltak ilyesmit, a mi zserbónk pedig...
Az air fryer nem csinál csodát, de sokaknak hasznos lehet
Három különböző forró levegős sütőt teszteltünk, hogy megtudjuk, miért van ekkora hype körülötte, valóban többet tud-e a hagyományos légkeverésnél.
Végre itthon is terem a régi magyar konyha kedvence: a gyömbér
Minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy olyan alapfűszer legyen, mint a só és a bors, sőt. A 17. századi magyar receptek leggyakrabban használt ízesítője már annyira népszerű, hogy itthon is...
Szabad-e lisztet tenni a pörköltbe?
Magyar pörköltrecept van a Guardianben, amelyben ott a gasztroforradalom legnagyobb rémálma: lisztet szór a húsra. A pörköltben nincs liszt, a francia boeuf bourgignon-ban viszont van, miért fontos...
Így lesz finom az újramelegített ételmaradék
Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.
A rétestészta készítése egy kihalófélben lévő türelemjáték
Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.
Kövess minket Facebookon is!