Elviselhetetlenül feszült, mégis abbahagyhatatlan sorozat a szakácséletről
Sosem készült még ilyen fájdalmasan valóságos, mégis imádni való sorozat az éttermi konyhák világáról, mint a Bear. Egy szakács történetén keresztül feltárulnak 2022 válságokkal teli hétköznapjai.
Így lehet megúszni napi 800 forint alatt az ebédelést
Még az energiaválságban is megéri magunknak főzni: a legolcsóbb gyorsebédek is féláron kihozhatók a büfékhez és éttermekhez képest. Kiszámoltuk egy egész heti ebédmenü előállítási költségeit,...
Így lesz szexi a száraz kenyér
Levesek, saláták, édességek: egy jó kenyérféle sosem kerülhet a kukába, mert bármi és minden lehet belőle, márpedig pazarolni 2022-ben luxus. De mi az a lönye?
Kamasznak lenni durvább, mint a kilencvenes években – megnéztük az új Szívtipró gimit
Nosztalgiára éhes tévézők hiába keresik mindazt, amit tiniként szerettek kedvenc sorozatukban, de kapnak helyette tanmesét a nemiség és egyenjogúság változásairól.
Padlizsánkrém: füst nélkül mit sem ér, de mi kell bele még?
Készítik Erdélytől Grúziáig mindenütt, és bár a receptek és az elnevezések különbözők, egyben mind egyetértenek. Füstíz nélkül nincs padlizsánkrém, ehhez pedig nem kell félni teljesen szétégetni a...
Kell-e csokoládé a Túró Rudira?
A Túró Rudikban se túró, se csokoládé nincs: vakteszten próbáltuk meg kitalálni, melyik nem bevonómasszával készült. Úgy tűnik, nem a csoki teszi a Rudit.
A titkos VIII. kerületi étkezde, ami még a New York Timesba is bekerült
A negyven éve változatlan Öcsi étkezde egyszerű házias ételeket kínál, mégis merőben más, mint bármi Budapesten: alacsony árak, állandó vendégkör, idegenekkel együtt ebédelés adja meg az Öcsi-varázst.
A kukta nem robban, sőt: rengeteget spórol nekünk
A kukta a modern konyhatudomány sztárja, amivel egy óra alatt húslevest, szűk óra alatt pörköltöket és villámgyors vacsorákat lehet készíteni: a rövidebb idő pedig most rengeteg megtakarított...
Kipróbáltuk: van-e értelme a hot dog hamburgernek?
Miért nem elégszünk meg azzal, ha bizonyos formák illenek egymáshoz, miért kell fából készítenünk vaskarikát, kerekbe kényszeríteni a hosszúkást, zsemlébe tenni a virslit?
Ki éli túl a válságot, és ki zár be?
A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...
Kövess minket Facebookon is!