A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet
április 16. – 11:33
–
Ács Bori
Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...
A locsolkodás a magömlés szimbóluma
április 1. – 06:59
–
Ács Bori
Sokan nem is tudják, hogy egy ősi termékenységvarázsló szertartás keretein belül spriccelik le kölnivel vagy szódásszifonnal női ismerőseiket és rokonaikat húsvétkor.
Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé
március 30. – 12:25
–
Ács Bori
Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.
Kardamomos tekercs: a legmenőbb péksüti házi verziója
március 29. – 11:40
–
Ács Bori
Foszlós tészta, amelynek rétegei közé cukros-vajas-kardamomos krém sül. A legerősebb fegyvere ennek a szuperdivatos péksüteménynek az illata.
Csak a falba vésett nevük maradt utánuk Auschwitzban
március 23. – 15:53
–
Ács Bori
Rajk László műalkotásokban őrizte meg az auschwitzi téglákba vésett magyar neveket, amelyek mögé kutatók egész élettörténeteket találtak. A néhai építész 2004 és 2014 között Auschwitzban készített...
Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?
március 17. – 12:32
–
Ács Bori
A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.
Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el
március 15. – 09:06
–
Ács Bori
Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?
Lehet menő gyorsétel a nokedliből?
március 12. – 19:02
–
Ács Bori
Kipróbáltuk a kis kifőzdét, ami a nokedlit emelné menő pesti gyorsétellé szószokkal és választható feltétekkel. Hamburgerezők és pizzázók között végre itt a nokedliző!
Mi az a smash burger, amiért megbolondul Budapest?
március 10. – 13:14
–
Ács Bori
Kígyózó sorok állnak egy burgerért, ami alig különbözik a száz másiktól. Hogyan készül a lapított húspogácsájú hamburger, és mire jó a Maillard-reakció?
Agyat enni nem is annyira bizarr dolog
március 7. – 05:00
–
Ács Bori
Kevés, és egyre kevesebb belsőséget eszünk, de az agytól különösen viszolygunk. Agyat enni pedig nem bizarrabb egy lábnál, ráadásul finom és egészséges, és nem veszélyesebb bármi másnál.