Nem pogácsában a legfinomabb a medvehagyma
A tavasz fokhagymaillatú, zöld levelek formájában érkezik a konyhába, ahol legnagyobb ellensége a tartós hő és az idő. Ettől függetlenül okosan kombinálva és formálva csodákat lehet kihozni a...
Amit talán a rántott húsnál is jobban szeretünk: a krumplis ételek
Legalább százféleképpen használjuk a krumplit, de mikor és hogyan ismerte meg, milyen formájában szeretett bele a magyar konyha a hirtelen, ufóként idecsöppent alapanyagba?
Amit tudni akartál a pizzasütésről, de sosem merted megkérdezni
Nápolyi vagy római? Olasz vagy amerikai? Vékony vagy vastag? Nem mind pizza, amit annak hívnak, de sütni mindet jó. Előre figyelmeztetünk mindenkit: elő fog kerülni az ananász kérdése is.
Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele
A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.
Mi köze a goulashnak a magyar gulyáshoz?
Ha valaki nem ért magyarul, valószínűleg soha nem tudja meg, hogyan készül az igazi pörkölt, gulyás vagy paprikás, a tányérján pedig egy lisztes, répás, krumplis ragut talál majd. Hogyan látják a...
Mind másképp főzzük a húslevest, és ez összeköt minket
Európában mi, magyarok szeretjük legjobban a húslevest, egészen Kelet-Ázsiáig kell menni hasonló szenvedélyért. Meghatározható-e a magyar húsleves, vagy tényleg minden fazékban más fő?
Ha beég az agyadba a fetás tészta képe, muszáj megsütnöd
Hogyan történhet meg az, hogy egy szimpla tészta elkészítését bemutató videót több százmilliószor néznek meg? Mitől lesz a közösségi médiában kirobbanóan népszerű egy étel, és érdemes-e ezekre a...
Rántott disznófüllel és hatalmas húsokkal éled újra a Fény utcai piac gasztronómiája
A Hold utcai piac gasztronómiai fellegvárából az éttermekben szegényesebb Fény utcaira költözött Bíró Lajos étterme, mi pedig megnéztük, hogy működik.
Miért akarunk az égvilágon mindent kirántani?
Kis túlzással bármit találunk, azt örömmel panírozzuk be és sütjük ki olajban. Ám ezt egyáltalán nem olyan régóta tesszük, nem mi találtuk ki, ráadásul rajtunk kívül rengeteg más nemzetnek éppúgy a...
Csináld magad csülökkel és Zsidaival startolt el a Kifli szállítós bisztrója
Az ételeken otthonunkban kell elvégezni a végleges simításokat az elkészítéshez. Megrendeltük, megettük, nem csinálnánk újra.
Kövess minket Facebookon is!