Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?
Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy...
Kipróbáltuk a bolygómentő étrendet, hogy milyen sok zöldségen és kevés húson élni
Milyen lesz az életünk, ha mikroszkopikus napi mennyiségben eszünk húst, halat, tojást és tejterméket? Kipróbáltuk, milyen a jövő étrendje szerint élni. Úgy tűnik, éhen nem halunk majd, de nagyon...
Szicíliában sütivel emlékeznek egy szent levágott melleire
Szent Ágota brutális kínhalálának mementója és egy pogány szokás keveredett Cataniában.
A mi franciasalátánk is a Szovjetunió első, és sokáig egyetlen szakácskönyvéből ered
Az Olivier-salátát Csajkovszkijnak és Turgenyevnek szolgálták fel, aztán bekerült a sztálini rezsim propagandareceptjei közé, a finom dolgok meg kikerültek belőle.
A séfet is házhoz szállítja pár magyar topétterem, hogy átvészeljék a járványt
A fine dining-vonalat nehezebb házhozszállításra állítani mint egy pizzériát, így több étterem inkább séfestül kimegy a vendégekhez, ha már a vendég nem tud az étteremhez. Nem a konyha teszi a a...
Öt évig készült a világ legkeményebb borszakértői vizsgájára a világelitbe került magyar sommelier
Czinki Tamás a világon az első magyar, aki elérte a borkóstolók legmagasabb szintjét, és letette a Court of Master Sommeliers vizsgáját. De hogyan kell készülni egy ilyen vizsgára, és miért döntött...
Az ország luxusburgerében drágább a hús, mint az arany
Az aranynak nincs, de minden másnak van íze az ország legdrágább hamburgerében. A 40 ezer forintos luxusburgerben az ehető arany mellett van libamáj, wagyu marha és szarvasgomba is, de nem az átlag...
Magyarország bejutott a Bocuse d'Or világdöntőjébe
Tíz csapat mehetett tovább az európai döntőből, Magyarország a kilencedik helyen végzett.
Kövess minket Facebookon is!