Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?
március 17. – 12:32
–
Ács Bori
A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.
Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el
március 15. – 09:06
–
Ács Bori
Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?
Lehet menő gyorsétel a nokedliből?
március 12. – 19:02
–
Ács Bori
Kipróbáltuk a kis kifőzdét, ami a nokedlit emelné menő pesti gyorsétellé szószokkal és választható feltétekkel. Hamburgerezők és pizzázók között végre itt a nokedliző!
Mi az a smash burger, amiért megbolondul Budapest?
március 10. – 13:14
–
Ács Bori
Kígyózó sorok állnak egy burgerért, ami alig különbözik a száz másiktól. Hogyan készül a lapított húspogácsájú hamburger, és mire jó a Maillard-reakció?
Agyat enni nem is annyira bizarr dolog
március 7. – 05:00
–
Ács Bori
Kevés, és egyre kevesebb belsőséget eszünk, de az agytól különösen viszolygunk. Agyat enni pedig nem bizarrabb egy lábnál, ráadásul finom és egészséges, és nem veszélyesebb bármi másnál.
David Chang ízfokozós sprével befújt csipsszel hozza vissza a valódi tévés főzést
március 3. – 21:31
–
Ács Bori
Mitől lesz szeretni való egy műsor, ahol valaki élőben főz, két másik pedig megeszi? David Chang koszos kötényben, káromkodva készíti tökéletlen ételeit, majd tömi azokat kézzel a szájába, és pont...
Feltámadóban a Szeged környékén őshonos bordás kifli, már kovásszal is készítik
március 2. – 14:12
–
Koller Hanna
A Dél-Alföld ízvilágának klasszikusa volt a bordás kifli, ami mára szinte teljesen eltűnt, mivel a különlegességét adó sütőformát már nem gyártják. Néhányan megpróbálják mégis feltámasztani.
A gyomrunkban, sőt a beleinkben is vannak ízlelőbimbók
február 29. – 04:27
–
Ács Bori
Amikor beleszürcsölünk egy tál levesbe, a nyelvünket elárasztják a zsíros, sós, zöldséges ízek, de ez csak egy hosszú történet kezdete. A gyomrunkban, de még a beleinkben is érzünk ízeket, de miért...
„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...
február 28. – 13:19
–
Ács Bori
Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.
A legfinomabb pogácsa titkát kutatják egy kis óbudai pékségben
február 26. – 15:36
–
Ács Bori
Tökéletesítettek már croissant-t és svéd kardamomos tekercseket budapesti pékségek, a Pékességben most a pogácsára koncentrálnak. Van csípős és céklás, sőt algás pogácsa is!