Amikor a túrógombócból fánk lesz
Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...
A tökéletes űrhajósétel a mákos-édesburgonyás gerslisaláta. Naná, hogy kipróbáltuk!
A szuperélelmiszerek maximumát egy tudományos kutatás alapján olyan alapanyagokból rakták össze, amelyek egy űrhajós igényeit a legjobban kielégítik, és odafenn is termeszthetők.
A legszexibb reggeli: csorogjon az Eggs Benedict!
Két macerásabb és két egyszerűbb elemet kell összeállítani ehhez a reggelihez. Útmutatónk alapján bárki simán el tudja készíteni a buggyantott tojást és a hollandi mártást is, csak egy kicsit kell...
Frissföl? Finomföl? Bársonyföl? Mi van?!
Könnyű mellényúlni a boltban a tejtermékes polcon, és margarinos savanyú tejkrémet venni igazi tejföl helyett. Mi van ezekben a tejfölimitátumokban, és miért éri meg mindig inkább a valódi? Föl,...
A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Petőfi gulyást reggelizett, Krúdy olcsó kocsmaételeken élt
Hogyan ettek a magyar írók és hogyan tudtak egy tál ételen keresztül mindent elmesélni írásban szegénységről, gazdagságról, örömről és bánatról – erről szól Nyáry Krisztián új könyve. A szerző...
Töpörtyűvel vagy boszorkánnyal készül-e a pogácsa?
A boszorkánypogácsa gasztrotörténete a töpörtyűs pogácsától az édes-lekváros süteményig. A ropogósra sült zsír és a szilvalekvár rejtélyesen csodálatos kombinációja napjainkban.
Így lehet teljes értékű egy ebéd csak növényekkel
Évről évre népszerűbb a vegán január, de könnyű elcsúszni a húsmentes sütizés irányába. A cél inkább a sok zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesben, magokban bővelkedő étrend.
Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon
Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...
Kövess minket Facebookon is!