Amikor a túrógombócból fánk lesz
február 19. – 01:25
–
Ács Bori
Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...
A tökéletes űrhajósétel a mákos-édesburgonyás gerslisaláta. Naná, hogy kipróbáltuk!
február 18. – 17:20
–
Ács Bori
A szuperélelmiszerek maximumát egy tudományos kutatás alapján olyan alapanyagokból rakták össze, amelyek egy űrhajós igényeit a legjobban kielégítik, és odafenn is termeszthetők.
A legszexibb reggeli: csorogjon az Eggs Benedict!
február 13. – 10:26
–
Ács Bori
Két macerásabb és két egyszerűbb elemet kell összeállítani ehhez a reggelihez. Útmutatónk alapján bárki simán el tudja készíteni a buggyantott tojást és a hollandi mártást is, csak egy kicsit kell...
Frissföl? Finomföl? Bársonyföl? Mi van?!
február 4. – 12:58
–
Ács Bori
Könnyű mellényúlni a boltban a tejtermékes polcon, és margarinos savanyú tejkrémet venni igazi tejföl helyett. Mi van ezekben a tejfölimitátumokban, és miért éri meg mindig inkább a valódi? Föl,...
A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
február 3. – 11:20
–
Ács Bori
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
január 25. – 18:54
–
Ács Bori
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Petőfi gulyást reggelizett, Krúdy olcsó kocsmaételeken élt
január 24. – 18:07
–
Balogh Gergő
Hogyan ettek a magyar írók és hogyan tudtak egy tál ételen keresztül mindent elmesélni írásban szegénységről, gazdagságról, örömről és bánatról – erről szól Nyáry Krisztián új könyve. A szerző...
Töpörtyűvel vagy boszorkánnyal készül-e a pogácsa?
január 23. – 12:53
–
Ács Bori
A boszorkánypogácsa gasztrotörténete a töpörtyűs pogácsától az édes-lekváros süteményig. A ropogósra sült zsír és a szilvalekvár rejtélyesen csodálatos kombinációja napjainkban.
Így lehet teljes értékű egy ebéd csak növényekkel
január 18. – 14:01
–
Ács Bori
Évről évre népszerűbb a vegán január, de könnyű elcsúszni a húsmentes sütizés irányába. A cél inkább a sok zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesben, magokban bővelkedő étrend.
Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon
január 17. – 12:01
–
Ács Bori
Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...