Szőlőlevélbe ágyazott töltött káposzta az év strandétele
július 31. – 12:16
–
Ács Bori
Idén nyáron is körbejárta egy gasztrozsűri a Balatont, hogy kiválassza az ételt, amit hekk helyett kéne ennünk.
Meghalt Roberto Linguanotto, a tiramisut megalkotó cukrászmester
július 30. – 19:31
–
Nagy Bálint
„Velencei finomságunkat egyedivé és utánozhatatlanná tette” – írta róla Veneto tartomány elnöke.
A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?
július 30. – 16:51
–
Ács Bori
Annyira meleg van, hogy termőre fordultak a fügefák is. Mi kell ahhoz, hogy ez a gyönyörű, ám túlságosan édes gyümölcs finom is legyen? Sok ötlet és recept is van a cikkben, szóval nem fügét mutatunk!
Hőségben minden étel megromlik: így vásárolj, tárolj, főzz biztonságosan
július 28. – 11:49
–
Ács Bori
A Nébih tanácsai a legbiztonságosabb kánikulai bevásárláshoz, ételtároláshoz és főzéshez. Hűtőtáska, sok jégakku, kis adagok, hideg hűtő, jeges vízfürdő.
A parizerfagyit nem kérte senki, de néha kell valami hülyeség is
A tatabányai Roberto Cukrászda sajátos extrémsportot űz: majdnem mindenből fagyit csinálnak. Odamentünk, és megkóstoltuk, hogy milyen a lecsó-, parizer- vagy a krumplipüréfagyi.
Egy osztrák tartomány vezetése szerint veszélyben a bécsi szelet
július 25. – 19:41
–
Csurgó Dénes
Alsó-Ausztriában ezért 10 ezer euróval támogatják az éttermeket, ahol lehet kapni rántott húst.
Mi értelme a gyümölcslevesnek?
július 22. – 17:06
–
Ács Bori
A leves meleg, és főzni kell. Gyümölcsből édesség készül. Akkor miért létezik a gyümölcsleves, ami hideg, édes, és az étkezés elején van? Lehetséges válaszok és egy nyers, jeges meggyleves és...
A jó hír, hogy nem mentek össze a mekis burgerek. A rossz hír, hogy dehogynem!
július 21. – 15:17
–
Bakró-Nagy Ferenc
Olvasónk szerint évek óta zsugorodnak a burgerek, gasztrooknyomozóként vetettük magunkat a témára.
A mackó harmadik évadában csend van, de milyen csend
július 19. – 12:12
–
Ács Bori
Kijött A mackó harmadik évada, ami mostanra annyira legendássá vált, hogy mindent megtehet, még erőltetett és csendes is lehet, ha közben beszélgetni is úgy tud, mint senki más. Szpojleres kritika.
Kézzel enni jó! De akkor minek a villa?
július 13. – 13:14
–
Ács Bori
Minek annyi evőeszköz az asztalra, ha az emberiség évezredeken át megvolt nélkülük, és a tíz ujjunk szinte mindenféle étel elfogyasztására alkalmas? Talán meglepő, de ennek legfőbb oka nem a higiénia.