Hová lett a bolti paradicsom íze?
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Szalonnával még a jégsaláta is értelmet nyer
A jégsaláta már száz éve a legstrapabíróbb zöld levél, de nem fogyókúrára való. Sokkal inkább arra, hogy szalonnával és súlyos öntetekkel öntsük le, darált húst töltsünk bele vagy szendvicsbe tegyük.
Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
Mit mondjak, ha a gyerek megkérdezi, miért nincs a bácsinak lába?
Formabontó és hasznos gyerekpszichológiai könyv a Kibeszélő, amely interaktív módon, tanácsokkal és versekkel segít, hogy ne izzadjunk némán, makogva, mikor a gyerekünk kényes témákról kérdez.
Van jó csevap Budapesten!
Csak húsból gyúrt rudacskák lepénykenyérrel, ennyi a csevap, mégis jóval rafináltabb egy sima fasírtnál. Hogyan lehet, hogy valakinek sikerült végre olyat készítenie belőle itthon, ami szarajevói...
A legkrémesebb házi fagyihoz még csak fagyigép sem kell
Csak sok jó alapanyag, tejszín és tojás, esetleg joghurt kell az egyszerűbb verzióhoz. Olyan variálható alapfagyikat mutatunk, amiknek bárki bátran nekiállhat, és sikerrel fog járni. Bónusz: az...
Tzatziki: nem mindegy, hogyan találkozik a joghurt és az uborka
Milyen uborka? Milyen joghurt? Meg egyáltalán, hogyan lesz egy tzatziki igazán krémes, sűrű és frissítő nyári étel?
Hogyan kell levegőt sütni? A tojáshab, a szuflé és a salzburgi galuska csodái
A feladat: felvert tojáshab segítségével a lehető legtöbb levegőt bejuttatni egy édesség belsejébe. Erre keressük a legjobb megoldást és a legravaszabb trükköket a világ leghabosabb palacsintáján és...
Éttermet nyitni pokoli stresszes, de a traumáinkkal szembenézni még nehezebb
A kegyetlen éttermi világot bemutató A mackó (The Bear) második évadában a konyha harcosai próbálnak fejlődni, továbblépni és megtanulni együtt élni a lelki sérüléseikkel, miközben szendvicsezőből...
Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez
Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...
Kövess minket Facebookon is!