Olcsó és szuper alapanyagok: így lesz sült céklából sokféle finom étel
A cékla még mindig egy olcsó, szezonális, helyi és millióféleképpen variálható zöldség, most túróval és dióval, sütve esszük.
Nosztalgia vagy kifinomult technikák tesznek egy ételt finommá?
Indul a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, amelyben Keve Marci szakáccsal beszélgetünk. Az első adásban arról lesz szó, mi minden határozza meg, hogy egy étel ízlik-e nekünk.
Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek
Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!
Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?
Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.
Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?
Liszt, víz és kevesebb mint 18 perc. A macesz nemcsak ennyi, hanem a zsidóság legfontosabb ünnepének étele. Hogyan lesz a ropogós kenyérből sokféle izgalmas étel a modern konyhában? Egy ősi étel...
Miért olyan nehéz manapság olvasni?
Bűntudat, blokkok, olvasatlan könyvtornyok, hiányzó menekülőút: miért nem tudunk elég időt és figyelmet szánni az olvasásra, és mi lehet a megoldás?
Így tartsd a zöldséget, hogy hetekig friss maradjon!
A saláta már addigra elhervad, mire hazaér a boltból? Elhajlik a répa, ráncosodik az alma? Nem kell, hogy így legyen, ha helyesen tároljuk őket. Szakértőt kérdeztünk, hogyan.
Elronthatatlan receptek: a legjobb tél végi saláta és a gyufaszálvagdosás titkai
Ez a saláta a válasz a márciusi alapanyag- és vitaminhiányon túl arra is, miért lesz más egy zöldség elfogyasztásának élménye reszelve vagy gyufaszálakra vagdosva.
Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!
A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...
Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból
Kihozható-e egy szezonális, vega, divatos, szép és izgalmas étel adagonként ennyiből? Simán, ráadásul a csípős sült répa sűrű joghurttal olyan lesz a zöldség, amilyennek még nem ettük.
Kövess minket Facebookon is!