Olcsó és szuper alapanyagok: így lesz sült céklából sokféle finom étel
2023. április 14. – 12:21
–
Ács Bori
A cékla még mindig egy olcsó, szezonális, helyi és millióféleképpen variálható zöldség, most túróval és dióval, sütve esszük.
Nosztalgia vagy kifinomult technikák tesznek egy ételt finommá?
2023. április 11. – 14:59
–
Ács Bori
Indul a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, amelyben Keve Marci szakáccsal beszélgetünk. Az első adásban arról lesz szó, mi minden határozza meg, hogy egy étel ízlik-e nekünk.
Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek
2023. április 9. – 09:37
–
Ács Bori
Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!
Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?
2023. április 5. – 12:46
–
Ács Bori
Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.
Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?
2023. április 4. – 17:32
–
Ács Bori
Liszt, víz és kevesebb mint 18 perc. A macesz nemcsak ennyi, hanem a zsidóság legfontosabb ünnepének étele. Hogyan lesz a ropogós kenyérből sokféle izgalmas étel a modern konyhában? Egy ősi étel...
Miért olyan nehéz manapság olvasni?
2023. április 3. – 14:37
–
Ács Bori
Bűntudat, blokkok, olvasatlan könyvtornyok, hiányzó menekülőút: miért nem tudunk elég időt és figyelmet szánni az olvasásra, és mi lehet a megoldás?
Így tartsd a zöldséget, hogy hetekig friss maradjon!
2023. április 2. – 12:44
–
Ács Bori
A saláta már addigra elhervad, mire hazaér a boltból? Elhajlik a répa, ráncosodik az alma? Nem kell, hogy így legyen, ha helyesen tároljuk őket. Szakértőt kérdeztünk, hogyan.
Elronthatatlan receptek: a legjobb tél végi saláta és a gyufaszálvagdosás titkai
2023. március 30. – 12:16
–
Ács Bori
Ez a saláta a válasz a márciusi alapanyag- és vitaminhiányon túl arra is, miért lesz más egy zöldség elfogyasztásának élménye reszelve vagy gyufaszálakra vagdosva.
Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!
2023. március 26. – 10:10
–
Ács Bori
A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...
Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból
2023. március 24. – 12:10
–
Ács Bori
Kihozható-e egy szezonális, vega, divatos, szép és izgalmas étel adagonként ennyiből? Simán, ráadásul a csípős sült répa sűrű joghurttal olyan lesz a zöldség, amilyennek még nem ettük.