Egyre jobb a magyar fagyi, de meg is kell fizetni az árát
Kenve vagy gombócolva? Vanília- vagy hekkízű? Sok vagy jó? Válaszokat kaptunk a legégetőbb fagyis kérdéseinkre, és arra, miért ennyire más még mindig az olasz, mint a magyar fagylaltozás.
Requiem egy ramenért
A héten bezár Budapest egyik legkülönlegesebb étterme, az Enso, ahol nemcsak nagyon jó rament ettünk, de vitatkozni is mindig tudtunk róla, és gyakran mozdított ki minket a megszokásainkból....
Remek ételek sok kuszasággal – az Onyx Műhelyben ettünk
A Természetes Intelligencia menühöz annyi mindent gondoltak hozzá az ételeken túl, ami már zavart és ellentmondásokat okozott bennünk. Kenyértunkolás és hiperelegancia, modern dizájn és konzervatív...
Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?
Varázsigékre van szükség, vagy aranytojást tojó tyúkra, cukrászdiplomára, esetleg szódásszifonra? Egyik sem, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, és az is kiderül, mi a nyári gyümölcsös piskóták titka.
Ezt rágják meccsnézéshez!
Csipsz, pattogatott kukorica, popcorn, ropi, hogyan lehet ebbe a sorba sok színes, friss, ropogós zöldséget és gyümölcsöt, magot illeszteni? Egészségesebb nassolnivalók, nem csak meccsnézéshez, de...
Hungarian confectioner's macarons recognised by prestigious French award
Budapest's Chez Dodo has been a favourite with locals for the past ten years. It has now been named one of the top five confectioners in the ranking the French La Liste.
Magyar macaronok kaptak menő francia elismerést
A Chez Dodo nevű budapesti macaronozó már tíz éve népszerű, most a La Liste francia ranglista legjobb öt cukrászdája közé választották.
The chef with Hungarian roots making palacsinta fashionable in New York
Jeremy Salamon is reimagining traditional Hungarian dishes he learned from his Hungarian Jewish grandmother at his small, increasingly trendy Brooklyn restaurant. We spoke with him about his...
A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából
Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő...
Ha mákos guba kell, de nincs idő
Mákos guba + édes bundás kenyér = mákos bundás kenyér. Ez a forradalmi gubatechnika nem gondolja újra az édesség lényegét, megtartja a ropogós-szottyos állagot, de gyorsabb és egyszerűbb lesz.
Kövess minket Facebookon is!